Företagsutbildning

Säkra din arbetsplats genom en skräddarsydd truckutbildning på våra utvalda orter eller i era egna lokaler. För att få köra truck på arbetsplatsen krävs både en truckutbildning och ett skriftligt körtillstånd från arbetsgivaren. Vi ser till att anpassa utbildningen efter era behov och scheman.

Varför är en truckutbildning viktig för företaget?

En truckutbildning är en investering för er som företag då det bidrar till att skapa en säker arbetsmiljö för alla anställda. Det är också en fråga som rör försäkringar. I dag är det lag på att truckförare besitter dokumenterad kunskap innan ni som arbetsgivare utfärdar ett körtillstånd för arbetsplatsen. En internutbildning är därför ett krav. Syftet med truckutbildningen är att upplysa om risker och regler på arbetsplatsen.

Skulle det vara så att truckförare inte följer reglerna kring utbildning och körtillstånd kan ni som arbetsgivare få betala böter mellan 15 000-150 000 kronor.

Truckutbildningens kursinnehåll

  • Praktisk övning i truckkörning i en autentisk miljö
  • Daglig tillsyn av truckarna
  • Lossa och lasta
  • Att köra truck i små utrymmen
  • Fokus på säkerheten i det dagliga arbetet
  • Digitalt kursmaterial samt slutprov

Hur ser kursens upplägg ut?

Kursen börjar med den praktiska delen. Vi går då igenom den dagliga tillsynen och övar på truckkörning. Därefter går utbildningen över i den teoretiska biten och truckteorin erbjuds på distans.

Utbildningens längd kan variera beroende på hur lång tid du som förare behöver på de olika delarna. Om det skulle vara så att körningen är underkänd bokar du bara in dig på en ny tid för ytterligare en körning. Du har även möjlighet att göra om teorin kostnadsfritt.

När truckutbildningen är godkänd erhålls ett truckkort med behörighet för trucktyper A1-4 samt B1-4.

Finns några krav på förkunskaper för truckutbildningen?

Truckutbildningen riktar sig till alla, företag som privatpersoner. Vi ställer heller inga krav på erfarenhet eller förkunskaper. Välkommen med din ansökan!

Vem leder truckutbildningen?

Vår truckutbildning leds av certifierade instruktörer med lång erfarenhet inom lager och transport, och framför allt arbete med truckar. Instruktörerna har en bred kunskap inom branschen och ger dig gärna tips om hur du på smidigaste sätt bör söka jobb som truckförare. I samband med kursen ger vi dig också information om hur det vardagliga arbetet ser ut i en lagermiljö.

Truckutbildning för företaget till ett fast pris

När du hör av dig med din intresseanmälan återkommer vi med ett fast kostnadsförslag för truckutbildningen. I priset ingår allt från instruktörens restid till det att du har truckkortet i handen.

Riktigt bra utbildning. Bra lärare som har säkerhet som högsta prioritet med ett lärande som är anpassat till oss elever. Har även garanti så att man får komma tillbaka och fräscha upp truckskillsen när man vill vilket är perfekt om man får jobba ett par månader efter man tar kortet, och det är helt gratis!

Erik H.

Kunde inte bli bättre.

Maximilian Y.

Utbilda företaget med våra certifierade instruktörer på MGB Truck AB på den ort du önskar!